Benieuwd hoe een logo tot stand komt? Op deze pagina krijg je een blik in mijn ontwerpkeuken. Op basis van het logo wat ik voor Cecile Koolen heb mogen ontwerpen laat ik zien welke stappen er in dit geval genomen zijn om tot het eindproduct te komen. Iedere weg naar een nieuw logo is anders, maar het geeft toch een aardige indruk hoe zo'n proces zou kunnen gaan.


Cecile is een professional in de hulpmiddelenbranch (rolstoelen e.d. en tijdens ons kennismakingsgesprek kwam ze met een schematisch schetsje wat ze vaak gebruikt bij houdingsadviezen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat zou wel eens een mooi uitgangspunt voor een logo kunnen zijn....
Ontwerpfase 1
In de eerste fase maak ik 3 ontwerpen vanuit verschillende invalshoeken. Bewust kies ik in deze fase voor hetzelfde kleurenpallet om smaakverschil te voorkomen. 
Ontwerp 1a
Uitwerking van de schets hierboven
Ontwerp 1b
3 dimensionale versie van de letters KC
Ontwerp 1c
Minimalistische versie van de letters KC
Ontwerpfase 2
Cecile heeft een voorkeur voor ontwerp 1 en 3, met name vanwege de praktischer toepasbaarheid van deze twee-dimensionale ontwerpen. Is het mogelijk tot een mix van beide ontwerpen te komen? En graag zo eenvoudig mogelijk. 

Ontwerp 2
drie ontwerpen waarbij de K en C zijn geabstraheerd tot vormen.
Ontwerpfase 3
Schijnbaar de makkelijkste fase maar eigenlijk de moeilijkste: de kleurkeuze!
Eindresultaat
Back to Top